Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Balıkesir'de yeni yılın ilk dolandırıcılığı

Balıkesir

Edinilen bilgiye göre, kendilerini kamu görevlisi (Polis, Asker ve Savcı) olarak tanıtarak para ve ziynet eşyalarını almak isteyen dolandırıcılarla mücadelesini sürdürüyor

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıları para ve altınlarını poşetler içerisinde vermek isteyen vatandaşları kurtardı. Son bir haftada 3 dolandırıcılık olayı polis tarafından engellenirken, 4 şüphelide tutuklanarak cezaevine gönderildi.    

Edinilen bilgiye göre, kendilerini kamu görevlisi (Polis, Asker ve Savcı) olarak tanıtarak para ve ziynet eşyalarını almak isteyen dolandırıcılarla mücadelesini sürdürüyor. Son bir haftada vatandaşları arayarak kendilerini polis olarak tanıtan, banka ve evlerindeki paralar ile ziynet eşyalarını poşetler içerisinde teslim etmeleri için yönlendirilen vatandaşların yardımına gerçek polisler yetişti. Bankalarda para çekerken şüpheli hareketlerde bulunan vatandaşları takibe alan polisler, dolandırıcılara paralarını teslim etmek üzere iken yaptıkları operasyonlarda şüphelileri ele geçirdiler.
Balıkesir polisi ayrı ayrı günlerde dolandırılmak üzere olan A.Y., G.D., Y.T., C.Ö. ve A.B.’yi poşetler içerisine koydukları ziynet eşyası ve paraları dolandırıcılara vermek üzerelerken baskın yaptılar. Yapılan operasyonlarda İ.T., H.L., A.E. ve Suriye uyruklu M.H. ele geçirildi. Suçüstü yakalanan şüpheliler adli merciler tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda şahısların üzerlerinden 6 cep telefonu ve 4 adet sim kart ele geçirildi.



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı